8 Haziran 2009 Pazartesi

“EDEPSİZLİK” - 07.06.2009

Biz edepsizmişiz; Başbakan öyle diyor. Partisinin adını “Ak Parti” değil de AKP olarak kısaltmamıza çok öfkelenmiş, öfkesi de diline vurmuş. Mustafa Nihat Özön’ün Osmanlıca-Türkçe Sözlük’üne baktım, “edep”, “a) Terbiye, güzel ahlak, iyi davranış, b) incelik, kibarlık, c) utanma” karşılığı olarak kullanılıyor. Bu durumda “edepsiz” sözcüğü, “terbiyesiz, kötü ahlaklı, fena davranışlı, kaba, nobran ve utanmaz” anlamına geliyor. Pek öyle yenilip yutulan cinsinden sıfatlar değil bunlar. Bir başkası söylese bayağı bozulur insan, ama Başbakan’ın bu türden öfke nöbetlerine alıştığımızdan gülüp geçiyoruz. Her söylediğini ciddiye alacak olsak vay halimize, bu “edepsiz” yakıştırması da böyle bir şey işte, bana değmesin diye hafiften yana kaydım, teğet geçip gitti, kim bilir kime yapıştı.

Başbakan’ın ilginç bir kişilik yapısı var, müthiş inatçı bir insan. Kendi inandığına başkaları da inansın istiyor. AKP’ye ille de “Ak Parti” denmesini istemesi de böyle bir şey. AKP’ye “ak” demenin aklı başında bir insan için çok zor, hatta olanaksız olduğunu görmek, anlamak istemiyor.

AKP örgütünü, AKP’li belediyeleri bir yana bırakalım AKP milletvekilleri, bakanları ve bizzat kendisi hakkında biriken suçlama dosyaları dağ olmuş, “yargıya intikalini” bekliyorlar. Ama intikal edemiyorlar, çünkü dokunulmazlık zırhı tarafından korunuyorlar. Dolayısıyla ak mıdırlar, yoksa kara mıdırlar, bilemiyoruz.

***

Dosyaları aşağıya çıkardım. Bunlar geçen yasama döneminden devredilen, hazırlık komisyonunda görüşülmüş fakat raporları yazılmadan raflara dizilmiş olanları, yani tamamı değil.

“Özel evrakta sahtecilik ve 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanununa muhalefet”: Abdülkadir Aksu, Özkan Öksüz. "2886 sayılı Devlet İhale Kanununa muhalefet": Akif Gülle. "Basın yoluyla halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek açıkça tahrik etmek": Dengir Mir Mehmet Fırat. “Hakaret”: Dengir Mir Mehmet Fırat. “Görevi kötüye kullanmak”: Asım Aykan (3 dosya), Metin Kaşıkoğlu, Mehdi Eker. "Müteselsilen görevde yetkiyi kötüye kullanmak": Ayhan Sefer Üstün. “Müessir fiil”: Mehmet Salih Erdoğan. Yetkili mercilerin emirlerine riayetsizlik”: Ahmet Koca (2 dosya), Sait Açba. "Havaya silahla ateş etmek": Eyüp Fatsa, Enver Yılmaz. “Telefonla tehdit”: Abdullah Çetinkaya. "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya sebebiyet vermek": Mikail Arslan. "298 sayılı seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanuna Muhalefet": Sadullah Ergin, Nihat Ergün (2 dosya), Osman Pepe, Muzaffer Baştopçu, Mehmet Sarı, Mehmet Ceylan (2 dosya), Polat Türkmen, İsmail Özgün, Ahmet Gökhan Sarıçam, Fazlı Özdoğan, Eyüp Fatsa. "Görevli memura hakaret ve tehdit", "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek": Hüsnü Ordu (3 dosya). "2908 sayılı Dernekler Kanununa muhalefet": Polat Türkmen. "İzinsiz propaganda yapmak": Ali Er. Devam edelim:

"Gerçeğe aykırı mal beyanında bulunmak": Polat Türkmen. "İzinsiz propaganda yapmak": Ali Er. "İhaleye fesat karıştırmak" ve "zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik ile cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak": İdris Naim Şahin (2 dosya). "Bir kısım kooperatiflere usulsüz arsa tahsis etmek": Mehmet Sekmen. "Evrakta sahtekârlık ve kamu kurumunu dolandırmak": Abdurrahman Müfit Yetkin. "213 sayılı Vergi Usul Kanununa muhalefet": Abdurrahman Müfit Yetkin, Kemal Unakıtan (2 dosya). "Görevi ihmal": Mehmet Sekmen, Recep Tayyip Erdoğan. "Zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik ile cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak": Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Açıkalın, İdris Naim Şahin, Mikail Arslan. "Basın yoluyla Cumhurbaşkanına hakaret": Bayram Özçelik. "Özel evrakta sahtecilik": Mehmet Emin Tutan, Ali Temür. "1163 sayılı Kooperatifler Kanununa muhalefet": Zeyid Aslan.

***

Burada söz veriyorum, AKP TBMM Grubu kürsü özgürlüğü dışında dokunulmazlıkların kaldırılması doğrultusunda oy kullansın, suçlanan milletvekillerine, bakanlara, Başbakan’a yargı yolu açılsın, yargılanıp aklansınlar, o zaman AKP’ye “Ak Parti” demezsem edepsizim.

Tamam mı?

Hiç yorum yok: